Тайната покана за VIP Party в София разбуни духовете в социалната мрежа и предизвика истински фурор сред работещите в ресторантьорския бранш. Споменати са часа и датата на предстоящото парти, но мястото остава в тайна.

19 декември е датата за забавление, часът е 22:00. Ще бъдат допускани само хора, притежаващи предварителна покана, пише glas.bg.

Служителите от бранша се разгневиха, че заради наглостта на единици страда целият бизнес.“За да работи тарикатът, хиляди хора са без работа и ще откарат поне до март месец без да имат възможност да си изкарат хляба! Ако всички са единни, нещата ще приключат по-рано", призова авторката на поста.

Други споделят, че е обществена тайна, че се организират частни партита за подбран кръг от клиенти. Малцина подкрепиха идеята да има частни партита. А други се усъмниха в достоверността на поканата предвид елементарната й изработка.

Подобни партита се организират ежедневно. Достъпът до тях е строго ограничен, тайни пароли, кодово почукване и телефонно позвъняване са само част от начините да присъствате на подобно парти. Но малцина могат да се доберат до “ключа” към тези партита. Обикновено вътре цари купен и веселба.

Но всеки страничен шум и непознато потропване, светлината от фаровете на автомобил са част от причините, каращи персонал, собственици и клиенти да притаят дъх и да запазят пълна тишина. Често се случва полицейските проверки да не установят работещо заведение, защото привидно отвън всичко изглежда затворено. А за вход и изход на обекта се използват странични такива.

Преди няколко дни в задната част на столичното заведение “Клуб 35” нахлуха полицейски служители. Те пристигнаха на адреса по сигнал за нарушаване на мерките. В заведението бяха открити 10 души, включително и собствениците. След установените нарушения беше съставен акт на обекта.

Подобни сюжети имаше и в дискотеки в Студентски град, бургаския бар "Харем", столичния "Eleven", който пък се сдоби с акт. Заведението е било засечено да работи след полунощ, а от там се оправдаха, че ставало дума за частно парти.