Чернокосата красавица, която е тайната любов на Димитър Желязков, е пристигнала в Бургас след стрелбата по него и е отседнала в президентския апартамент на хотел "Приморец". Дъщерята на варнески бизнесмен, занимавал се със скрап, е неотлъчно до Митьо Очите, независимо, че е на територията на съпругата му Антигона.
До Рената Николова бдят неотлъчно четирима от бодигардовете на любимия, пише "Уикенд". Несебърският бизнесмен не криел, че е увлечен по красавицата и прекарвал с нея все повече време. Дори се преместил в луксозен мезонет на столичния бул. "България".
 
Самата Рената не е никак случайна. Тя е наследничка на варненския милионер Николай Николов, собственик на фирма "Трансинс", известен като Кольо Транса. В момента баща й е в затвора с доживотна присъда като поръчител на убийството на Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов. Жестокото убийство потресе цяла България през 2011 г. Телата бяха намерени на дъното на река Камчия, завързани едно за друго с железни окови.
 
В момента 27-годишната наследница управлява цялото състояние на баща си.
 
Близки до Рената и Димитър Желязков твърдят, че аферата им започнала през 2014 г. "Рената умира за него, тя не е зависима от парите му, тъй като вероятно е и по-богата. Нямаше как да й бъде забранено да пристигне в Бургас, за да бъде близо до любимия си", признават приятели на Димитър Желязков.