Най-младият парламентарист в 44-то Народно събрание е Теодора Халачева от листата на БСП в Пловдив. 25-годишната социалистка бе трета в списъка на кандидатите на столетницата след водача проф. Иво Христов и директора на университетската болница "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов.
В ученическите си години Теодора печели награди в конкурса за красота "Мис Пловдив", както и става лице на месеца във фотоконкурс на пловдивски сайт, събирайки гласовете на 840 души.  

Тя разказа пред Нова телевизия подробности за живота си. Признава, че се надява на ведомствено жилище в София, тъй като не разполага със свое. По думите ѝ хората се интересуват от живота на политиците, тя не крие нищо.

Красавицата разказа и за най-тежкия удар, който съдбата ѝ е нанесла. През 2012 г. камион, превозващ багер, скъсва увиснали тролейбусни жици на бул. "Васил Левски" в града, а тежките кабели удрят майка й, която в този момент пресичала платното. 42-годишната жена загива на място и оставя Теодора и по-малкия й брат, който е абитуриент.

Институциите си прехвърлят вината за инцидента, а шофьорът се отърва с условна присъда.