Сашо Кифлата е рецидивистът, нападнал и обрал тийнейджър в Пловдив. Александър Тюнков от Стамболийски е с богато криминално досие и е осъждан, пише Трафик Нюз.

Припомняме, че 32-годишният мъж бе хванат, след като нападна и ограби момче, докато чака автобус на спирка на бул. „Цариградско шосе“. Задържането му обаче не се случва на мястото на инцидента, а малко след това.

Помощ в задържането на Тюнков оказват треньорът на спортния клуб, в който тренира нападнатото 15-годишно момче и негови възпитаници.

 

 

Тюнков е задържан след нападението, докато си купува закуски. Интересното е, че прякорът на Сашо е „кифлата“.

Прозвището си той получава в родния си град Стамболийски, когато е бил едва втори клас, разказаха жители на градчето. По думите им, Тюнков е бил проблемно дете от малък. Още в тийнейджърските си години е претарашил съседи и дори е задигнал маратонки от близко семейство.

 

 

„Разбиваше изби и мазета. Крадеше буркани, железа и други предмети, които може да продаде. Още в училище беше проблемен. Не веднъж е хващан в крачка, още преди години знаехме, че ще свърши зад решетките“, коментира съсед на Кифлата от Стамболийски.

Александър се подвизава във Фейсбук под прякор, а не с реалното си име. Той не е особено активен в социалната мрежа.

От профила му става ясно, че е сгоден за местно момиче. Фен е на пловдивски футболен отбор и ясно демонстрира клубната си принадлежност. Почитател е още на едни от най-издирваните престъпни лица от родния ъндърграунд и дори се е отбелязал, че работи за тях.

След случката срещу Александър е образувано бързо производство.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук