Модерните кухни често се характеризират с домакински електроуреди, които ни помагат в ежедневната домакинска рутина. От малки помещения до големи кухни от висок клас, подредбата на уредите и мебелите играе важна роля за постигане на практичност и удобство. 

Сега от jenata.blitz.bg ще разгледаат някои ключови аспекти, които трябва да вземете предвид при разполагането на кухненските електроуреди.

Какво представлява правилото за „работния триъгълник“?
Това е основно правило, което се използва за оптимална подредба на основните електроуреди в кухнята - хладилник, печка/фурна и мивка. 

Идеята е да има лесен и удобен достъп между тези три точки, за да се осигури ефективност при готвенето. Позиционират се на разстояние, което позволява лесно движение и маневриране между тях.

При определянето на разположението на хладилника, печката/фурната и мивката, трябва да се има предвид логиката на работата. 

Например, често се препоръчва мивката да бъде разположена между хладилника и печката, тъй като често е необходимо да се използват продукти от хладилника при подготовка на храната и да се поставят на котлона или във фурната.

Но още за правилото за „работния триъгълник“, както и как да разположим електроуредите в кухнята, ще научите на jenata.blitz.bg