Човек лежи на пейка в центъра на София при минусови температури. За това сигнализират загрижени столичани, които търсят начин да му помогнат.

„Пейката се намира на площад „Македония“. Този човек спи денонощно там, не става. Навън е кучи студ. От блоковете го завиват. Дайте идеи какво може да се направи, къде да се сигнализира“, призовава столичанин във Фейсбук.

Жители на София съветват да се подаде сигнал на телефон 112 или в общината, откъдето трябва да настанят бедстващия в кризисен център. Но има и условие.

„Има много домове за бездомни, които им предлагат подслон, социална помощ и доктор. Но те не отиват там, защото не трябва да са пияни. Всяко нещо има цена,така че изборът си техен“, казва Елена Кьосева.

„Има липса на работници в животновъдството, но едва ли му се работи“, допълва Петър Цанков.

"Ако беше куче ще се изтрепат да го спасят, но не е", коментира друг потребител. 

"В квартала има още един човек в това положение. Свалих му храна и говорих с него, но стигнах до заключение че това няма да му помогне. Трябват си му грижи, психолог и време за да има резултат. Не искаше да се обадя на социални грижи, а не мога да пренебрегна мнението му, и да мисля че зная кое за него е по-добре. Има си куче-другар и не е желателно да се разделят за да не го травмираме допълнително. Мисля да му предложа да почисти междублоковото пространство и да му заплатя ? Моля за съвет", призовава друг.

(Снимка: Фейсбук)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук