С изключително лека присъда се размина телефонен измамник, опитал да отмъкне 1400 лева от възрастна жена. Десет месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок постанови вчера Плевенският окръжен съд за 24-годишния Емил М., предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
На 17 октомври в плевенската полиция постъпил сигнал от 69-годишна жена от с.Борима. Тя обяснила, че е получила обаждане на домашния си телефон от жена, представила се за нейна приятелка, че й носи 7000 евро в пакет от Испания.
За да получи сумата обаче, боримчанката трябвало да даде 1400 лева. Срещата за предаването на парите била определена пред паркинга на плевенският магазин „Билла”, а за получател бил изпратен "синът" на „приятелката” - Емил. Предлогът за исканите 1400 лева бил, за да не бъде отворен пакетът на митницата. 69-годишната веднага се усъмнила в "офертата" и потърсила униформените. След организираната полицейска акция измамникът бе задържан, а материалите по случая - докладвани в прокуратурата. Решението на Окръжния съд за условна присъда може да бъде обжалвано пред апелативните магистрати във Велико Търново в предвидения от закона двуседмичен срок. /БЛИЦ