Двама младежи, единият като непълнолетен извършител, ще бъдат съдени за блудства с малолетно момиче. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна, след като Районната в Разград е внесла в съда обвинения срещу Тезджан Р. и Шабан Я. По време на отделните престъпления, които са били в периода октомври-ноември 2017 г., първият е бил на 18 години, а вторият на 17 години.
Тяхната жертва тогава е била на 12 години, а тримата били съселяни. Деца и младежи от разградското село се събирали вечер в центъра му. В групичката били и тримата, замесени в случая.

Пълнолетният Тезджан се възползвал от първите любовни трепети на малката, която имала симпатии към него. Изнудил ученичката да му праща разголени снимки на лични съобщения в социалната мрежа. Убедена, че получателят няма да ги показва на никой друг, тя се снимала по бельо. 18-годишният обаче ставал все понастоятелен да има по-разголени кадри.

Оставайки насаме с нея пък, той я опипвал и извършвал блудствени действия.

Детето изпитвало срам и въпреки емоционалната си зависимост успяло да прекрати отношенията с пълнолетния. Снимките, които му пращало, вероятно са били показвани и на други или получателят се е хвалел с тях. Така през ноември в драмата се включил и Шабан, който една вечер, когато другите от компанията си тръгнали, замъкнал насила момичето в тоалетна в парка и извършил брутално сексуално насилие над детето. То молело и плачело, но 17-годишният е заплашил да си трае, защото иначе ще пусне в публичното пространство онези снимки.

Шестокласничката ревала с дни, но не казала на никого нищо. Било я страх, че всички ще видят онези кадри. Че е станала жертва се разбрало случайно, когато сестра й открила комуникацията й в социалната мрежа с 18- годишния. Тя решила, че двамата са гаджета и казала на майка им. Тя пък отишла да се разправя с майката на момчето да не закача щерка й, защото е малка. Притиснала и дъщеря си и така детето разказало за историята с единия, после и за другия. И двамата младежи не са се признали за виновни, уточняват от Апелативна прокуратура във Варна. Предстои делото срещу тях да се насрочи в Районния съд в Разград.