Колко партии ще влязат в парламента? Ще има ли изход от политическата криза след поредния вот за народни представители? Дали съставянето на правителство ще е „мисия на ръба“, „лесно като детска игра“, или „мисия невъзможна“? Отговорите на тези въпроси предстои да получим след 9 юни 2024 година, когато ще се проведе нов вот, свързан с бъдещето на страната.

Българският букмейкър inbet е първият, който обяви коефициенти за парламентарните избори, а те са разделени на различни подкатегории в сайта на оператора. Някои от по-интересните са за победителите във вота, прогнози за избирателната активност, а също и за броя на партиите или съответно коалициите, които ще минат 4%-ната бариера за влизане в Народното събрание.

Малко след пускането на коефициентите, inbet дава ставка 1.05 за ГЕРБ-СДС, 9.00 за ПП-ДБ, 15.00 за ДПС и за „Възраждане“, 51.00 за БСП и 101.00 за „Има такъв народ“. Това ни показва, че според оператора голямата битка ще е за местата от второ до четвърто.

Коефициентите дали над, или под 38.5% от имащите право на глас ще идат до урните са много близки, което означава, че в първите дни след пускането на залаганията очакванията са за избирателна активност около посочената.

Най-висок коефициент има вариантът с 8-партиен парламент, а най-нисък е този с шест политически формации, тоест, това е фаворитът в съответната категория.

Inbet предлага и специални „двубои“ между отделните политически сили. Там може да се избере дали партия Х, или партия Y ще получи повече гласове.

Резултатите са динамични и подлежат на промяна в зависимост от обществените нагласи, социологическите проучвания, от изявите, действията и риториката на кандидатите. И все пак - ти избираш!

+18! Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на https://inbet.com/help/responsible-gambling

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук