От днес Топлофикация София въвежда нова функционалност на интернет страница си, позволяваща на клиентите да преминават от хартиена към електронна фактура.

Процедурата е максимално улеснена и промяната се извършва с няколко лесни стъпки. Клиентите, заявили услугата, ще получават фактурите си всеки месец на посочен от тях имейл. „Удобно за теб, полезно за природата“ е призивът,  с който дружеството приканва потребителите да се откажат от хартиените фактури. 

Според проучвания на екологични организации 43% от изсечените дървета се използват за производство на хартия, като от едно дърво се произвеждат 9 000 листа принтерна хартия. 

„Нашето дружество обслужва около 450 000 абоната. Ежемесечно изпращаме на всеки един от тях по три листа счетоводни документи.

Колкото по-голям брой абонати предпочетат електронна пред хартиена фактура, толкова повече са дървета, които всеки месец заедно ще спасяваме.

Наред с грижата за природата, работим все повече в посока разширяване на предлаганите от дружеството електронни услуги“, заяви Борислав Анчев, директор „Информационни и комуникационни технологии“ в Топлофикация София.

Всеки клиент може да заяви своята електронна фактура https://survey.bg/s/ez_icDu5Mx

Новата функционалност няма да отмени възможността клиентите да проверят своите задължения на страницата на дружеството.