Най-малкият студент у нас – Димитър Самаров от Асеновград, е отличник. За двете години, откакто следва в Софтуерния университет „Soft Uni”, момчето има общ успех 5.90. Митко вече има и няколко сертификата от учебното заведение, които е взел с пълно 6, съобщава "Трафик".

Асеновградчанинът бе приет в университета на 11 години. Все още петокласник по това време, той взе първия си изпит с блестящ резултат - 250 от 300 възможни точки.


Учебното заведение изказа специални поздравления към малкия студент и качи неговото постижение в своята официална страница, където, буквално за една вечер, хиляди лайкове превърнаха Димитър в едно от най-известните млади лица в IT сферата. 

Той е роден в Пловдив, но живее в Асеновград. Ученик е в СУ „Св Княз Борис Първи”. От 7-годишен се занимава с различни извънкласни дейности. Интересът му към компютърните технологии е още от предучилищна възраст.

В 1 клас попада в клуб „Компютър” към ЦПЛР ”Васил Левски” - Община Асеновград. Под ръководството на инж. Полина Симова, бързо се отличава със заложбите си, а през учебната 2017 г., едва на 9 години, става най-младият председател на градския клуб по компютри в цялата му история.

В началото на миналата година той бе удостоен и с почетен плакет от кмета на Асеновград.

Отличните му резултати в университета и взетите сертификати отново предизвикаха множество коментари в социалните мрежи. А съгражданите му признават, че Митко е гордост за Асеновград.