Дивите плажове са все по-желана дестинация. Причините за това са много. От една страна, те предлагат спокойствието и контрастират с шумното ни и натоварено ежедневие, пише "Труд".

От друга, природата там е непокътната, зеленината има свобода и е изумително красива. Обикновено тези плажове предлагат много чисти води и мек и фин пясък.

Вижте някои от най-красивите диви плажове на българското Черноморие.

1. Болата

Болата е удивително красив залив. Освен естетическите му предимства той е малък и особено уединен. Намира се в северна част на българското Черноморие, на 13 км. от Каварна.

Най-популярен е сред любителите на гмуркането. От северната страна на скалната стена има стръмна пътека, от чийто връх се разкрива невероятната гледка на цялата клисура. 

2. Плаж Липите 

Плажът Липите представлява малък залив на юг от курортното селище Синеморец. Той е обгърнат от скали, гори и зеленина. От там идва и името – много от дърветата наоколо са били именно липи, към днешна дата все още има няколко от тях.

До него се стига по пътечка през плажа Бутамята и през устието на едноименната река. Ходенето отнема между 15 и 20 мин. през зелените и живописни полянки. Спокойствието и красотата на природата гарантират, че си заслужава!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Stay in Bulgaria (@stayinbg)


3. Ахтопол 

Плажът Ахтопол е неповторимо съчетание от иглолистни гори, морски вълни, непокътната природа и нежен бриз. Можете да се потопите в ахтополските води не само през летните месеци, но и през май, и през октомври.

Пясъкът е фин и златист, а водата - кристално чиста и прозрачна.

4. Плаж Велека

Мястото, на което Черно море опитва да се докосне до река Велека определено създава уникална атмосфера. Плажната ивица представлява своеобразен разделител между тях.

амира се на 5 км. от Ахтопол в близост до Синеморец. Водите са дълбоки, пясъкът е специфичен, а природата – дива. Докоснете се до истинското и създайте спомени. 

5. Плаж Листи 

Плажът Листи е малък и сякаш е скрит от света. До него можете да стигнете само пеша и се намира точно до Силистар. На старогръцки „Листи“ означава „разбойник“ и „пират“.

Поради тази причина се смята, че тук е било едно от многото пиратски сборища. Сюнлистарео – днешният Силистар, пък може да се преведе като „близък“ и „съразбойнически“. Сборно, двата плажа създават идеални условия за засада и дебнене.