История за човешкото страдание, публикувана във Facebook, ни оставя с буца в гърлото. Възрастен мъж е видян да рови за храна в кошовете за боклук, пише Глас нюз бг.

Подпирайки се с бастун, гладен и в тъмното, дядото обикаля улиците на Стара Загора. Жител на града случайно го вижда. Без да се замисля отваря хладилника си и взима от там, каквото види. Веднага излиза навън, за да даде храната на изстрадалия мъж.

Пламен А. споделя, че мъжът е останал насълзен от благородния жест. Той апелира хората да бъдат по-добри и отворени да помагат на тези в нужда.

„Точно щях да си лягам и излезнах на терасата да послушам малко музика преди сън и забелязах доста възрастен, трудноподвижен мъж с изключително бавна походка и с бастун да върви едвам-едвам с 2 торби в ръка.

За този човек всяка крачка беше като изпитание. Загледах се в него и видях, че спря пред кофите за боклук, остави бавно торбичките на земята и започна с бастунчето да рови в празната кофа за боклук, търсейки нещо.

След като провери и другата кофа дрънчейки с бастунчето си в нея с големи усилия се наведе да си вземе торбичките и точно се канеше да тръгне с бавни и несигурни стъпки на някъде в тъмното отново, когато му извиках от терасата "ГОСПОДИНЕ... ИЗЧАКАЙТЕ!"

Чух само едно плахо "благодаря".

В този момент отворих хладилника и награбих каквото ми беше пред очите... Сирене, домати, хляб и 3 големи парчета салам, един кроасан, вафла и някакъв десерт... Напълних едно шише с вода и се затичах по стълбите надолу.

Пред кофите за боклук с умиление видях един благодарен поглед на възрастен човечец, който нямаше вид на алкохолик или лош човек, а просто беше гладен и възрастен.

След като го попитах "господине, гладен ли сте, жаден ли сте?"

Той ми отговори срамежливо и плахо "много".

Дадох му нещата, които бях взел за него и той от притеснение и с трепет в гласа си повтаряше само "благодаря ви, бъдете жив и здрав".

Трудно му беше да си прибере сам нещата в торбичките, и след като му помогнах след поредната благодарност и благословия от негова страна, му отвърнах със същото пожелание да е жив и здрав и, че всеки има трудни моменти в живота си и му желая сърдечно да е здрав и да среща само добри хора по пътя си.

Господина, чието име не успях да разбера, защото не исках да го притеснявам или карам да се чувства неловко с насълзени очи тръгна на някъде в тъмнината и се изгуби в нощта...

Моят апел е, когато имате възможност, помагайте на такива хорица, макар и с нещо малко. Те нямат нищо, и малкото и незначително за нас, е от изключително значение за тях. Нека бъдем истински хора. Нека бъдем човеци. Бъдете живи здрави и по-добри,“ написа той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук