Главният прокурор на България Сотир Цацаров гласува на балотаж в Пловдив.

„Гласувах за Пловдив. Такъв, какъвто трябва да бъде. Такъв, какъвто го знам от времето, когато бях дете и такъв, какъвто искам да бъде.

Този град има огромен потенция и има граждани, които заслужават да живеят в добро“, каза той.

Главеният прокурор коментира и какви са нарушенията до момента в изборния ден: „Нарушенията 95 досъдебни производства, 17 бързи, 23 лица са привлечени като обвиняеми.

Преписките по проверки са 1317. Ако сравним резултатите със седмица по-рано се оказа, че са нараснали с 38. Обвиняемите тогава бяха 10, сега са повече“, каза Цацаров.

Той коментира и новината, че е задържам бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев: „Задържан е за 24-часа. Органите на МВР го задържаха в подозрения за купуване на гласове“.

„Не мисля, че има нови схеми за купуване на гласове, има всякакви форми на купуване на гласове. Нарушения има навсякъде, но повечето от тях са в компетентността на ЦИК“, поясни Цацаров.

Главният прокурор бе попитан дали е вярно, че е арестуван дядото на малкия Стефан от Кардам, който почина и чиито сестри бяха в критично състояние: „В Кардам се работи по всички възможни хипотези. Когато има какво да кажат колегите от местната прокуратура те ще го кажат. Има основна версия и по нея се работи, но не говорим за умишлени действия“.

„Не се притеснявам, че президентът не е подписал указа за назначаването на Иван Гешев. Все пак никой не е очаквал той да вземе решение в малкото време между двата тура. Не виждам повод за притеснение, президентът ще направи каквото трябва. Все пак пълният стенографски протокол от заседанието, на което избраха Гешев, бе публикуван в четвъртък. На президентът му е необходимо време, за да се запознае с него“, категоричен бе Цацаров, чийто пост скоро трябва да бъде зает от Иван Гешев. 

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!