Традиционно двадесет хотела с капацитет от 500 легла отварят за Великден по Северното Черноморие. Очакват се поне 7000-8000 туристи от северната ни съседка да празнуват у нас.
Идват цели села с автобуси и кметовете им начело, каза проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Великденските пакети в хотелите от средна категория са по 100 лева на човек на ден. Цените в по-качествената база са с 40-50 на сто по-високи, съобщава "Труд".

Сезонът ще бъде по-труден и по-слаб в сравнение с миналогодишния, коментира експертът, припомняйки че при ранните записвания има 20 % спад. Оптимистичното е, че по-качествените хотели са успели да наваксат и спадът при тях е намален на 4-5% и може да стигнат резултатите от лято 2018.

Това, което прави впечатление, е, че записванията в Германия само за март с изключение за гръцките острови, са на минус с 4-5%. Миналата година, когато в страната им имаше хубаво време, германските туристи завариха в избраните от тях дестинации дъжд. Колкото и парадоксално да звучи и времето играе роля, каза проф. Маринов. Според него германците изчакват с резервациите си и или ще се ориентират към вътрешни пътувания, или ще изберат почивка в последния момент, когато ще има по-големи намаления от порядъка на 30-40 % на офертите "последна минута".