Народната носия, с която Цвета Караянчева се появи в Златоград, е от района на Кирково, съобщава 24rodopi.com. Председателката на Народното събрание облече народна носия за Празника на родопското чеверме.
"Помага ми родопското в Народното събрание - самият дух и родолюбието, защото родопчани са родолюбиви, много позитивни и истински. Затова всяка събота и неделя се прибирам в Кърджали да мога да се заредя със сила от Родопите", каза Караянчева.

Зам.председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, шефката на комисията по здравеопазване в парламента Даниела Дариткова, депутати и кметове също появиха с носии на петото издание на празника.

В центъра на града се завъртяха за 150 чевермета. Цветанов наблюдава приготвянето на чеверметата още от 1 часа в нощта срещу събота. 80 души са приготвяли чеверметата цяла нощ. Главен майстор е Дичо Кабаков, който от 40 години върти чевермета в Родопите, помагат му около 10 души, вещи в кулинарния занаят.

Поп звездата Веселин Маринов пък беше най-много впечатлен от изпълнението на гайдарите.Той направи серия от снимки с мобилния си телефон.