От Националния браншови пчеларски съюз скочиха срещу размаханата томахавка от служебния министър на земеделието Христо Бозуков.

Още един служебен министър фучи и взима глави


В публикация в социалната мрежа те се заканват, че ще уведомят президента Румен Радев, който е пряк отговорник за действията на назначения от него Бозуков.

Ето какво точно пишат те в социалната мрежа:

"Днес НБПС (Национален браншови пчеларски съюз) ще внесе писмо за право на отговор до bTV във връзка с неверните неща които каза министър Бозуков в предаването "Лице в лице" и най-вече обидата която нанесе на българските пчелари че не искали да се регистрират за не плащали данъци.

Ще уведомим и президента който носи отговорност за него.

Също така ще поставим въпроса и защо вместо тези лъжи и обиди министър Бозуков не отговаря на въпроса кога ще се разгледа публично изготвеният доклад за смъртността на пчелите и какви мерки ще се предприемат за да се изпълнят препоръките в него.

Пълна абдикация от темата за липсата на всякакъв контрол от БАБХ на пръсканията и едно доста спорно назначение на човек нямал никога нищо общо със системата за изпylnitelen директор на БАБХ.

Да не говорим и за спорното назначение на зам.-министър с ресор Животновъдство .Онзи ден на срещата с него стана ясно че Пчеларството му е неясна територия и хал хабер си няма от неговите проблеми .А ние ще чакаме от този човек да ни решава проблемите."