Възпитанички на СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен намериха изгубен дамски портфейл и потърсиха полицията, за да стигне той до собственичката му.

Постъпката за пример е от сряда, а в четвъртък четвъртокласничките получили благодарствени грамоти за доблестното поведение от директора Валентина Тодорова, пише "Труд". Далия Великова и Мария Кондова попаднали на изгубената вещ, в която имало лични документи и пари по обяд на пешеходната алея между тяхното училище и съседното. Обадили се веднага на телефон 112 и на място бил пратен полицейски екип. Полицаите пристигнали, а междувременно в района дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която установила липсата и се върнала по пътя, по който минала преди това.

Децата й предали портмонето.

За ден още един портфейл е намерен и предаден днес на собственика му, съобщават от ОДМВР Шумен. 49-годишната шуменка Даниела Христова занесла в полицията мъжки портфейл с лични документи, кредитни, дебитни карти и над 500 лева. Намерила го на паркинг на пл. "Кристал" по мръкнало.

Собственикът е издирен - 30-годишният Юджел Басри от село Загориче, който благодарил и споделил, че не е очаквал такава развръзка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук