15 жители на петричкото село Кавракирово бяха призовани в районния съд Петрич като свидетели по стартирала процедура за принудително лечение на съселянката им Калинка Деведжиева, която буквално ежедневно взривява скандали, агресивна е и физически и вербално, съобщава struma.com.
„Не се издържа вече, няма човек в селото, който да не е пострадал от нейната агресия, семейството ѝ, съседите ѝ, учителите в училище, служителите в кметството, всички сме вдигнали ръце от Калинка”, казва кметът на селото Александър Треновски, който бе обявен за враг номер 1 на Калинка. Още около 15-тина жители на Кавракирово са призовани в съда, където започнаха разпити.
 
Всички дошли в съда са жертви на скандалната Калинка. Тя също била в залата, буквално озверяла и хиперактивна. Тя се нахвърлила върху репортер с думите: „Ако ме снимаш, ке те утепам”.
 
Калинка Деведжиева наскоро бе в центъра на скандали в училището в селото. Тя ежедневно обиждала учители и директора с нецензурни думи, влизаала в час, за да крещи. Учителите направили родителска среща, за да чуят болката й, но и там тя не изневерила на стила си. Калинка Деведжиева от години тормози селото, преди време събираали подписка за изгонването й, но не успяха.
 
Според коментарите в Кавракирово, тя физически малтретирала майка си и родата, с която живее. Затова институциите се задействаха с искане тази жена да бъде озаптена. Ежедневно щурмува и кметството, ругае служителите там и най-вече кмета Треновски.