Хлапак на 14 години отмъкна "Опела" на съсед и катастрофира с пълна  газ в паркирано камионче 500 метра след старта. Случката стана в петък по обяд в шуменското село Дибич, 14-годишният Васко се е разминал само с разкървавен нос. Пред "Монитор" непълнолетният каскадьор обяснил, че това не е първата му катастрофа - първото ПТП направил, когато бил на 11 и пак с крадена кола.

"Работех в градината и по едно време чух зверски трясък откъм улицата. Излязох и видях колата на Йордан от съседната улица. Ама не караше той, а ей това момче." - разказа пред репортер на агенцията съседка от ул. "Цар Борис I" в Дибич. Момчето било Васко, селски беладжия, от когото цялото село било вдигнало ръце.

"Взех пенсията и отидохме с жената да напазаруваме. Прибрахме се и докато разтоварваме продуктите от колата, туй ме е издебнало, видяло е, че ключовете са на таблото и подкарало колата." - ядосваше се безпомощно стопанинът на "Опела" Данчо.


Васко дал газ, успял да завие в първата пресечка надясно и дал още газ. Забил се с цялата предница на колата в задницата на паркирано камионче с бали слама. Сламата се разхвърчала, а Васко се отървал само с уплаха и леко кръвотечение от носа.

Според събралите се съседи от улицата станала по-малката беля. По-лошо щяло да бъде, ако хлапакът не се бил блъснал в камиона - от другата страна тъкмо се задавала майка с бебе в количка и Васил щял да мине през нея. Малкият се опитал да избяга от местопроизшествието, но чичко от улицата му устроил граждански арест до идването на полицията. Бабата на детето се появила за малко край блъснатата кола, но като видяла, че на внучето му няма нищо, се прибрала вкъщи преди идването на катаджиите.

От Васил и брат му било пропищяло цялото село, разказа кметът на Дибич Христо Йорданов. Преди време двамата се изходили в барбекюто в общоселския парк, изпотрошили и прозорците на училището. Самият Васко учи в Шумен, родителите му били по цял ден на работа и го наглеждала баба му.

Много обичал автомобилите, но семейството му нямало кола. Да кара го бил научил "един възрастен", чичо Гошо, Гошо Атанасов, разказва за инструктора си Васко. Учил се да кормува "Мерцедес", оттам знаел кое е газ, съединител и спирачка и как се пали кола.