Починал е бившият министър на образованието Игор Дамянов. Това съобщи в профила си във "Фейсбук" ексдепутатът от НДСВ Владо Дончев.

"Отишъл си е Игор Дамянов, добър учен и почтен човек. Работеше тихо и без шум около себе си така, както трябва да се работи в политиката. Той обаче не стана политик. Поклон!", написа днес той.

Игор Дамянов е родом от Лом. Средното си образование е завършил в София; дипломирал се е като историк в СУ "Климент Охридски", а от 1985 г. е доктор по история. От ноември 1978 г. е преподавател в катедра "Международни отношения" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а от 1991 г. - редовен доцент по "Нова и най-нова обща история" към същата катедра "Международни отношения".

Чете лекции по история на международните отношения, политическа история на Европа и САЩ и история на балканските страни.
От 1996 до 1999 г. е зам.-декан на факултет "Международна икономика и политика"; пред този период ръководи и дирекция "Бакалавърска степен на обучение". През ноември 1999 г. е избран за първи зам.-ректор на УНСС, отговарящ за учебната работа.

От март 2001 г. става директор на Центъра по публична администрация към Института за следдипломна квалификация при УНСС.