Всичко е много законно, кметът на близкото село Осиково може да ви потвърди. Имаме разрешение от община Девин, инструктирани сме и за пожарната безопасност. Това е духовно събитие - ние там никога не използваме сапун, няма месо и алкохол - забранени са, всичко е веганско. Това заяви пред Plovdiv24.bg млада жена на име Антония. 

Коментарът й е по повод възмущението, което пловдивчанин с имот в района изрази от случващото се в Родопите.

Вакханалия: Голи дрогирани младежи сеят разврат в Родопите ВИДЕО

"Правят се уъркшопове за йога и т.н. Много е красиво и това има за цел да отвори хората за една по-висока вибрация. Аз например преподавам в университет, там има също и журналисти и музиканти.

Идеята произлиза много отдавна и идва от Щатите още от миналия век 1972 година - Rainbow Family of Living Light. Свързано е с природата, пречистването и с това да сме заедно и свързани с духовните ценности. Няма организатори, няма пари, всичко е на доброволчески начала. Събираме пари в шапка след ядене и така събираме пари за храна. Няма нищо незаконно", казва още тя.

По думите й единствено въпросният пловдивчанин, подал сигнала, е недоволен, че някакви хора му влизат в имота и отпиват от оставения от него алкохол и си тръгват.

"Но те са предупредени да не влизат там. Само той е недоволен, дори в началото беше съгласен, а сега си промени мнението.

Да, някои от участниците ходят голи. Тук има плажове, ние сме на час и половина от селото, а не в центъра му. Това не е нещо лошо, а приемане на тялото такова, каквото е. Това не е практика, а просто има хора, които се чувстват окей да са без дрехи, но това не е незаконно или страшно. Това е европейски събор Rainbow", посочва в заключение Антония.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук