Диви пчели-убийци нападнаха петима за минути в центъра на Бургас, след като кошерът, който строели под покрива на 4-етажна сграда на ул. „Генерал Гурко“ 55, се разчупил и паднал на земята, пише "Флагман".


Първата жертва била дете, което по случайност било с родителите си в района на разходка, разказали за изданието очевидци на необичайния инцидент. Сигнал към спешния тел. 112 е подаден около 17 ч., а необичайната, но много опасна за здравето на хората случка се разиграла на 30 май – миналата събота.

На място в рамките на минути пристигнали началникът дежурна смяна Тодор Куцаров и старши спасител Станимир Славов от сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН-Бургас. (Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението) Двамата преценяват каква е ситуацията, повикват на място автовишка и отцепват района между перпендикулярните на ул. „Ген.Гурко“ – ул. „Проф. д-р Асен Златаров“ и ул. „Оборище“.

На автовишката се качва Славов, който по случайност се оказва, че има опит в пчеларството и използвайки уменията си, успява да събере голяма част от пчелите и да ги отстрани от фасадата на сградата. В процеса обаче, въпреки предпазното облекло, пчела успяава да го ожили в областта на лицето. 

В същото време началникът на дежурна смяна Тодор Куцаров е на земята и управлява автовишката. Той е пострадал много повече от озверелите насекоми, които го нападнали и успели над 10 пъти да го ожилят по лявата ръка. В крайна сметка обаче те успели напълно да решат създалия се проблем и отстранили кошера.

„Изключително навременна беше намесата от страна на униформените, демонстирараха високо ниво професионализъм. Пристигнаха на мястото в рамките на минути след подадения сигнал и за около час кошерът с диви пчели бе премахнат, и то без изчезващият вид насекомо да бъде засегнат фатално.За щастие никой от ожилените не бе алергичен, защото в такъв случай ситуацията щеше да е коренно различна“, коментирали пред медията хора от района, които са станали свидетели на безпрецедентната акция миналата събота.

Двамата служители на РДПБЗН все още се възстановяват след случилото се. Те обаче са доволни, че са успели да решат проблема с пчелите и хората в района вече са спокойни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!