35 станаха случаите на натровени деца, консумирали дюнери в карловското село Розино. 22 от тях са откарани с линейка в болници в Карлово и в Пловдив. 17 деца остават в лечебно заведение с болки в корема и повръщане.

„Към настоящия момент в Инфекциозното отделение в Карлово са хоспитализирани 12 деца. Още 5 деца са транспортирани в Инфекциозната клиника в Пловдив в понеделник следобед заради това, че капацитетът на отделението в Карлово е малък и не може да поеме всички. Сигналът получихме около 13.00 ч. Той дойде от директора на 112 СОУ в Клисура. Беше ни съобщено за 18 деца, които са с болки в корема и повръщане. Те са консумирали дюнери, докато чакат училищния автобус на спирката в Розино.

По-късно са се оплакали и други деца. Информацията ни към настоящия момент е, че 22 деца са били транспортирани от екипите на спешна помощ в Карлово, но е имало и такива, които са били закарани с личен транспорт. Директорът на Карловската болница ни информира за общо извършени 35 консултации”, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Сийка Димчева.

Обектът, от който децата са купили дюнери, е запечатан и се охранява от полицията. Проверките са установили, че заведението има временна регистрация за преместваем обект за срок от една година. Удостоверението за регистрация не включва приготвяне на дюнер на място.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук