Крадците обират най-много апартаменти в кварталите "Младост" и "Студентски град". В тях са станали 426 взломни кражби от началото на годината до момента.

Конкуренция с 66 случая по-малко им правят "Слатина", "Изгрев" и "Витоша", които са разположени под района на 1 РПУ. 

Проверка на "Телеграф" показва кои районни управления са най-потърпевши и кои са най-честите престъпления. 

Хората са пропищяват най-вече от домовите крадци. Затова и взломните кражби са най-голям брой. Първи сред деветте района по извършване на този вид престъпление е 7-о РПУ. Там са отчетени 726 случая от началото на годината до момента. 

"Населението на "Младост" и "Студентски град" е в пъти по-голямо от това на други квартали. Тук има повече автомобили, повече жилищни сгради, респективно и повече възможности за извършване на престъпления.

Знаете, че по-младите хора разполагат с повече и по-нова техника, телефони, лаптопи. Освен това районът е близо до "Цариградско шосе" и Околовръстното. по което става по-бързото оттегляне", споделя шефката на 7-о РПУ Ани Петрова. 

Хората от по-богатите квартали на столицата, като "Красно село", "Борово" и т.н. също са потърпевши от краджи, но се нареждат на трето място по взломни кражби с 346 случая. 

За последните 10 месеца под района на 6-о РПУ са откраднати 161 коли, имало е и 29 палежа, сочат данните на МВР. 

"Една от причините е, че под наша територия живеят най-състоятелните хора в столицата, тук са и южните квартали на София, където има големи и скъпи къщи и вили, което от своя страна предизвиква апетитит на престъпниците", коментира още началникът на 6-о РПУ Милчо Милчов. 

Най-спокойно районно в столицата, що се отнася до битовата престъпност, е 8-о РПУ. Една от основните причини за това е, че там няма луксозни имоти, които да изкушават вандалите.