Главна дирекция за борба с организираната престъпност се е превърнала в машина за събиране на компромати за висши магистрати. Това научи БЛИЦ от източници в службите.

Това е било и причината антимафиоти да заплашват арогантно прокурори от Софийска градска прокуратура, че ако не изпълнят исканията му по разследването за "Хемус", ще има последствия за тях и близките им. 

След като прокуратурата обяви преди близо две седмици, че разследва антимафиот №1 за престъпление срещу правосъдието, служители в ГДБОП, незабавно трябвало да изготвят подробни разработки за ръководството на прокуратурата и членове на семействата им.

Главният прокурор Иван Гешев, заместниците му, начело с Борислав Сарафов, висши прокурори от София, Пловдив, Варна и Бургас, както и от Специализирана прокуратура вече имали папки в МВР.

Компромати трябвало да се събират и срещу съдии, които трябвало да взимат решения по ключови за ръководството на МВР разследвания. Освен информация за държавните обвинители, особен интерес имало и към специфични данни за членове на семействата и на близки до висшите магистрати.

Всяка информация лично на министър Бойко Рашков. Фалшивите новини за неудобни  съдии, прокурори и техните роднини и близки трябвало да се разпространят в поръчкови сайтове и да дискредитират висши магистрати, на които МВР обяви война. 
 
Припомняме, че по-рано днес Софийска районна прокуратура обвини шефа на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и Върховна касационна прокуратура.