През 20 години уча нещо. С бизнес се занимавам от 90-те години на миналия век, затворихме заведенията, когато се появи Милчо Бонев - Бай Миле. Това разкри Ивайло Попов, който днес се занимава с фермерство.

Именно той е собственик на първите английски пъбове на Боровец и Черноморието в зората на демокрацията. Ивайло Попов е от дупнишкото село Дяково и записа магистратура в Семинарията. Наскоро 55-годишният мъж беше подстриган от Белоградчишкия епископ Поликарп в духовен сан иподякон, съобщава struma.bg.

„Религията е заложена в кръвта ми. Прадядо ми по майчина линия Сотир Пейчев от село Дяково е бил свещеник. Така съм възпитаван от дете. От дете нося вярата в Бога в сърцето си. Сега му е дошло времето да се отдам на служение на Бога. Така се случва в моя живот, че през 20 години се записвам да уча нещо ново. С родителите ми живеех в Бобов дол. Баща ми беше учител, а майка работеше като счетоводителка. Баща ми ме подготви и на 15 години заминах да уча в Английската гимназия в София. На 35 години записах задочно да уча специалност „Туризъм”. Сега съм на 55 години и записах магистратура в Семинарията. Обучението е две години. На семестър се плаща по 400 лева”, заяви Ивайло Попов, който в момента слуша лекции в Семинарията в София.

„През 90-те години на миналия век захванах бизнес с един англичанин. С него отворихме пъбове на Боровец и по Черноморието, на Златни пясъци. Бяхме ги кръстили „Златен лъв”. Просъществуваха до 94-а година и затворихме. В този период се появи Бай Миле, той командваше на Боровец и бяхме принудени да затворим пъба. Отказахме се и от заведението на морето. И днес там пъбът все още съществува и носи автентичното си име „Златен лъв”. За нищо не съжалявам. Така е трябвало да стане”, заяви Попов.

В момента той и съпругата му се занимават с фермерство. Отглеждат крави и държат малко крайпътно заведение на изхода на село Дяково в посока главен път Е-79.