В изявленията на лидерите на БСП и ГЕРБ констатирахме невероятно съвпадение с нашите програмни виждания. Това каза председателят на ПП НФСБ Валери Симеонов на пресконференция на тема: „Защо ГЕРБ и БСП крадат програмата на НФСБ?“.
„Изненадани сме от мащабното съвпадение на техните програми с програмата на НФСБ от 2013 година“, коментира той. „Съвпадението показва една непоследователност на ГЕРБ и БСП, защото за по-голяма част от темите сме водили тежки спорове с тях и законопроектите са били отхвърляни“, заяви Валери Симеонов. По думите му в навечерието на изборите БСП и ГЕРБ са с идеите на НФСБ „на въоръжение“. „Чудесно е това, че възприемат нашите идеи, защото това е гаранция, че ще бъдат реализирани“, посочи той.

„Остава една горчилка, съмнение, според нас, че за съжаление в политическия живот на България водещите политически сили нямат идейна платформа“, обясни председателят на НФСБ. Според него, когато си променяш програмата за всеки избор това означава, че целта на политическата сила, е не да реализира задачите, а просто да обсеби и употреби властта.

„Въпреки че бяхме в ограничен състав в коалиция ПФ от 17 човека все пак успяхме да прокараме от програмата от 2013 година редица наши идеи“, посочи Валери Симеонов и даде примери с промяната в закона за горите, цените на тока, оградата по границата, както и ограничаването на секциите в Турция. Той се обърна към гражданите с призив да гласуват не за хубавите идеи, а за тези, които биха могли да ги изпълнят.