Пътната обстановка на отделни места в страната е усложнена заради валежи от дъжд и сняг.

Проливен дъжд вали на прохода Предела. Има откъснати скални маси по пътя, които създават предпоставки за катастрофи. Валежите продължават цяла нощ и има условия за образуване на аквапланинг.

Сняг има и на прохода „Петрохан”. Там вали от нощта. До сутринта снежната покривка е около 5 см.

На "Хемус" има гъста мъгла и видимостта е намалена. Дъждът там вече преминава в сняг. Има опасност и от снегонавявания. Пътните власти предупредиха, че ако се наложи ще затварят участъци от пътя, за да го обработват.

„Няма затваряне на пътища за момента”, каза Володя Вълов от Областно пътно управление в Монтана по БТВ. Сняг има само по високите части в областта. 8 машини обработват пътищата.

В София към 7 часа тази сутрин започнаха обработки срещу заледяване на пътните платна на улиците в районите  „Витоша“, „Овча купел“ и „Триадица“, както и на пътните платна на Южна дъга и бул. „България“.  На терен в готовност за работа са  168 снегопочистващи машини. Извършени са и обработки на пътищата в природен парк Витоша и те са проходими при зимни условия. Градският транспорт изпълнява всички свои маршрути.


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.