Ваня Григорова не вярва, че скоро ще бъде избран председател на СОС.

„За съжаление няма вариант да отидем на избори, иначе това би бил най-добрият вариант. Избирателите не дадоха на победителите да упражняват монопол“, каза тя в ефира на NOVA.

Григорова уточни, че към момента от МК БСП имат решение да не подкрепят Борис Бонев за председател на съвета.

„Изпратиха ни документ с техните виждания. Ние ще го допълним и утре ще се видим, за да го обсъдим.

Няма как да има коалиция с ПП-ДБ-СС. Може да ги подкрепим, но първо трябва да изчистим програмата. Със сигурност в нея ще има червени линии.

Ако стигнем до консенсус, ще трябва да се обсъди друг председател, а не Борис Бонев“, категорична е Григорова.

„Терзиев не може да бъде винен за нищо. Той не е политик. Неговите партньори в коалицията трябва да му помогнат. Явно вътре разговорът между тях не е гладък. ПП-ДБ-СС носят отговорността“, смята общинският съветник.

Григорова все още не може да каже дали ще се включи в нов политически проект.

„Не бих могла да кажа, че ще участвам в нов партиен проект. Трябва да има екип, за да не направи нещо качествено. В момента съм се съсредоточила върху проблемите в столицата.

От „Трети март“ не са говорили с мен, а продължавам да работя с колегите от синдиката. Нямаме нужда от поредните еднодневки.

Първо трябва да се намери здравата основа, после точните хора, които не ги е страх от помията. Тогава може да се говори за партия или формация“, заяви тя.

Инициативният комитет „Трети март“, който е на хора, свързани с президента Румен Радев, е създаден за референдум за запазване на националния празник. Секретарят на Радев проф. Александър Маринов даде заявка, че този комитет ще прерасне в гражданско движение, евентуално и в партия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук