Новата президентска партия вече е официално обявена. Това стана по време на интервю на политолога проф. Александър Маринов.

Важно уточнение е, че Маринов дълго време беше председател на стратегическия съвет към президента, а после бе назначен за съветник в политическия кабинет на служебния премиер Гълъб Донев.

Ражда се нова партия, всичко тръгнало от наистина голяма фигура

"В момента събираме подписи за свикване на референдум за националния празник. Събрани са подписи от 500 000 човека, което може да послужи и като основа за учредяване на бъдеща партия.

Ние се организираме, включително, за да сме сигурни, че този референдум няма да бъде смачкан и предполагам, че в близките дни ще учредим едно гражданско сдружение, което така и ще се нарича, което ще си поставя подобни задачи. Но важното е, че има такава енергия, когато има енергия, ще се намери кой да я изрази.

Аз смятам, че това е един възможен развой на събитията и не виждам в това нищо неестествено или неприемливо", заяви той, цитиран от Фокус.

По първоначална информация освен подписи за референдум в страната паралелно се събират подписи и за партия. Новият проект ще носи името "Трети март" и ще се роди официално покрай референдума. 

Ваня Григорова оглавява партия на Радев случи ли се това

В последните месеци покрай ерозията в участващите в "сглобката" партии започна да се говори все по-усилено за нови проекти в ляво и дясно. Ето, че левият - вече може би е факт. Можем да предполагаме, че основната му цел ще е да събере разочарованието от ляво мислещите избиратели на "Продължаваме промяната" (ПП) и да ги обедини в нещо ново.

Загадка обаче остава какво да очакваме от дясната страна и откъде точно ще дойде. Дали ще се появи нов герой на политическата сцена или по-скоро ще излезе някой с мнение, принципи и чест от вече съществуваща партия, който да създаде силно обединение?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук