Варненка изрази ужаса си от растящата инфлация. Докато жената е пазарувала в голям хипермаркет, се е натъкнала на тоалетна хартия с рекордна цена, пише Varna24.bg.

Ето какво написа жената:

"Преди няколко дни, докато пазарувах в една от големите хранителни вериги с ужас установих, че тоалетната хартия е станала по-скъпа от кренвиршите, въпреки че и двата продукта са направени от хартия. Разбирам, че инфлацията расте с такива темпове, че дори Бен Джонсън не може да я догони, но въпреки това – 7,29 лв. за 4 ролки тоалетна хартия, вече наистина ме шокира.Получава се така, че ходенето по нужда се превръща в някакъв лукс. Преживяхме кашкавалът да стане 20-22 лв., месото да удари 15-16 лв., но да посегнат и на тоалетната хартия, това вече е престъпление. Ще кажете – в големите хранителни вериги има промоции, възползвай се, е добре де, но живот ли е това да следим брошурите, за да си купим тоалетна хартия на промоция?

Доскоро се биехме за олио, утре ще се бием по магазините за една ролка хартия на промоция. Ако преди можехме да заменим хартията с вода, днес и водата стана лукс, с тези 4,50 лв. за кубик. Животът не поскъпва, той става непосилен за изживяване.

Храна, хигиенни материали, дрехи се превръщат в някаква престижна придобивка за всяко семейство. И не ми се оправдавайте, че е така в цял свят, защото ние не сме Северна Корея, за да не знаем, какво се случва по света. А по света, че е скъпо – скъпо е, но сравнено с техните заплати си е приемливо. А тук е скъпо, а наред с това получаваме малко.  

Всъщност, проблемът не е в това, че хартията стана 7 лв., а е проблем, че заплатите си стоят едни и същи. А колко още ще изтърпим, аз лично не знам".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук