Бурята на полуостров Халкидики премина, постепенно се възстановява снабдяването с ток. Няма проблеми и с питейната вода. Пътищата са почистени от паднали и изкоренени дървета. Възстановяват се щетите на крайбрежните заведения. Всички граждани, включително българи, които са собственици на имоти на Халкидики, ще получат обезщетения, ако са засегнати от бурята.

Процедурата е много бърза, като е необходимо да се свържат с представители на общината. Същото важи и за собственици на автомобили, които могат да получат документ за нанесени материални щети от бурята.

Въпреки бедствието, българските туристи остават да почиват на Халкидики - през днешния ден имаше изключително натоварено движение с български автомобили към полуострова. Всички шофьори трябва да бъдат изключително внимателни, защото от Пътна полиция следят зорко и налагат много високи глоби за нарушения.

Синоптиците предупреждават, че от утре сутринта до неделя на обяд се очакват проливни, но краткотрайни дъждове в Северна Гърция. Във връзка с това, външно министерство съветва българските туристи, които планират да пътуват натам, да следят синоптичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка.