Живодар Терзиев призова всички, които зареждат с гориво колите си, задължително да изискват касов бон от служителите на бензиностанциите, за да не бъдат излъгани с отстъпката от 25 стотинки за литър.

Всеки един клиент, който зареди гориво, нека да си получи своята касова бележка, дори в случаите, когато не желае да получи отстъпка, да я прибере в долния джоб или да я хвърли в кошчето за боклук. По този начин никой няма да може да злоупотреби с отстъпката от 25 стотинки, която той не е имал право или не е желал да получи, каза Терзиев за Нова Тв.

Как се случват събитията? Когато един клиент не желае да получи 25 стотинки отстъпка, тъй като не са му необходими, защото той е достатъчно  състоятелен и той не получи на място своя касов бон, той ще остане на екрана на фискалната система, преди да бъде реализиран.

Има недобросъвестни собственици и служители, които изпълняват формално всички изисквания на Закона за държавния бюджет за отстъпката, но в края на краищата тази отстъпка остава някъде между Агенция „Митници“, НАП и съответния оператор на обекта.

Няма да кажа точно в кой джоб, защото е въпрос на разследване, но ако има такива случаи, те не трябва да бъдат толерирани, допълни Живодар Терзиев, който е управител и съдружник в дружество за търговия с петролни продукти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук