Шофьорът, който уби близките ми край Ахелой, се крие в ЮАР. Това сподели пред камарата на bTV Ирина Иванова. Голяма Богородица преди 14 години се превръща в черен за семейството й ден. Ударени от пиян шофьор загиват съпругът ѝ, майка ѝ, сестра ѝ с мъжа си и 3-годишното им дете.

„Имало е място да се разминат, но е бил доста пиян и връхлита челно върху близките ми. Нашата кола е полетяла като самолет. Преобърнала се после“, разказва Ирина.

Шофьорът Костадин Радев, който е син на бивш общински съветник от Несебър, е осъден на 10 години, но не лежи нито ден в затвора. Ирина смята, че се укрива в ЮАР, където бяга веднага след присъдата. „Нито кръвнина, нито е в затвора“, добавя Иванова.

Над 900 са бегълците от правосъдието. Шокиращите данни са от проверка на прокуратурата, която започна, след като стана ясно, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, се е укривал близо 9 години.

Сред най-популярните бегълци са братя Галеви, от които няма следа повече от шест години. Осъденият за убийството край дискотека „Соло” Илиян Тодоров се издирва 4 години.

А Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи пътя край Драгоман – две. 700 от осъдените престъпници, които са в неизвестност, се укриват в чужбина. Някои от тях вече са с променена самоличност.

От прокуратурата признават, че проблемите с откриването им са сериозни. „Трудностите произтичат от липса на възможности за използване на СРС , а също и за проследяване и анализиране на информацията от мобилните оператори”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.