Лидерът на веганите в България Никола Донев коментира пред БЛИЦ, че разрушаването на барбекюта в паркове е нещо съвсем в реда на нещата и всъщност е хубаво. 

"Мисля, че разрушаването на такива символи на жестокостта като барбекютата, в които са се печали трупове на животни, е нещо хубаво. Това е все едно да се разрушат барбекюта, в които са се изпичали трупове на хора. Убийството на животни е равносилно на убийството на хора", каза той. 

По този начин Никола Донев коментира няколкото акта на вандализъм в пловдивски паркове, където барбекюта бяха разрушени и покрити с надписи срещу убиването на животни. 

Според него хората реагирали все по-остро срещу веганите, защото се чувствали застрашени:

"Хората, които са месоядни, се чувстват застрашени, заплашени, че един вид ще им изземем изконното право да убиват животни. Те са прави в притесненията си, защото ние веганизираме целия свят и ще дойде момент, в който ще криминализираме убийството на животни. Много хора не са вегани, но е въпрос на време всички хора да станат. 

"Мисля, че месоядството е болест, нас ни обиждат хора, които са месоядци, рано или късно всички хора ще бъдат вегани. 
Смятаме да веганизираме цяла България. Ще направим това с помощта на всякакви средства", заяви Никола Донев и се закани:  
"Няма да остане един българин, който да не е веган. Това ще стане по един или друг начин."