Венелин Петков се ожали, че са го изритали от bTV. Както БЛИЦ писа по-рано вече бившият директор се раздели с поста си по решение на главния изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак.


Явно раздялата с медията е тежък удар за Петков, който се ширеше в удобния си стол и години наред имаше главна заслуга за превръщането на bTV в Божков TV.

Едно от провалените лица на мейнстрийма, както наричат Петков, още от както влезе в уважаваната доскоро телевизия, безцеремонно даде приоритет на хора-агнешки главички и неговите овчици - ген. Атанасов, Христо Иванов, Радан Кънев и Данаил Смилов.

Това не само срина рейтинга на медията, но и я превърна във фуния на задкулисието. 

"Зимата идва. После са изборите. Весела Коледа". Това написа в социалната мрежа Фейсбук бившият шеф в bTV Венелин Петков.

 

Припомняме също, че още в началото на годината ясно лъснаха пристрастията на Петков. Тогава прехвърчаха искри между него и Валери Симеонов. Както БЛИЦ писа тогава зам.-председателят на Народното събрание обвини телевизия в манипулация, а в отговор Венелин Петков се закани, че ще се видят в съда. 

"В bTV е отишъл Цветомир Найденов и им е дал материали по този случай. Те не са дали гласност на твърденията му цели 45 дни. С каква наглост сега твърдят, че са искали потвърждение на думите му? Защо още тогава не са потърсили Божков, за да чуят и неговата позиция?

Защо не са дали думата на самите братя Найденови? Защо не са потърсили мнението на техния баща, който е на легло?

Защо много по-късно направиха серия интервюта с Васил Божков и му предоставиха ефира си? Откъде-накъде му дадоха думата толкова много време след разкритията на Цветомир Найденов?",  попита тогава Симеонов.


Освен Петков от медията си тръгна и Маргарита Александрова, която бе директор „Програма“. Чрез вътрешна промоция те са заменени от Христо Хаджитанев и Антон Хекимян.