Защо Лютви Местан шофира сам мощния си „Фолксваген фаетон“? Този въпрос си задават от няколко дни близките до политика, който участва в катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, пише в. „Уикенд“.

Съвсем до скоро Местан се придвижвал из София и страната, ползвайки услугите на професионален шофьор. Неотдавна обаче шофьорът на Местан бил съкратен, тъй като от ДОСТ решили да свият партийните разходи. Така Лютви Местан сам започнал да шофира возилото си.

„Той е с очила с над 2 диоптъра, трудно вижда даже с тях. Да не говорим, че от години страда от сънна болест – често му се случва да заспива за по минута-две. Не мога да проумея кой дявол го принуди сам да шофира колата си“, коментира бивш съпартиец на Лютви Местан от ДПС, цитиран от изданието.

БЛЦИ припомня, че фаталният инцидент стана в неделя, когато Местан отскочил до джебелското село Слънчоглед, където отдъхвал всеки уикенд. Лидерът на ДОСТ отсядал в рибовъдна база край селото, която е стопанисвана от местен бизнесмен. Обядвал с активисти на ДОСТ, след което потеглил с колата си за Кърджали. Взетите проби за алкохол от Местан не са установили наличие на алкохолни промили в кръвта на политика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!