Нова драма започва в ГЕРБ. Тя е свързана с местните избори. Знаков кмет се опълчва на Бойко Борисов и ще играе като независим на местните избори.

Това е градоначалникът на Бургас Димитър Николов, съобщава „Стандарт”, позовавайки се на отлично информирани източници в Борисовата партия.

Още през ноември 2022 г. Борисов заяви в Пловдив, че кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов няма да са кандидатите на ГЕРБ на местните избори през есента на 2023 г. По същото време Борисов отписа и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Митко Николов е фантастичен кмет. Но просто се умори – това са 16 години, обясни през декември 2022 г. Бойко Борисов решението си за смяна на Николов. Димитър Николов е най-дълго управлявалият Бургас кмет. Последните два пъти той бе преизбиран с живковски резултати – над 89% и повечето бургазлии не искат да го сменят.

Димитър Николов още не е взел окончателно решение, но досега многократно е заявявал пред приближените си, че обмисля вероятността да не се подчини на партийната повеля на Борисов, а да излезе като независим кмет на изборите, разкриват близки до кмета.

Припомняме, че той бе сред най-близките и доверени на Борисов партийци, но лидерът на ГЕРБ го махна от зам.-председателския пост без ясни мотиви, за да сложи на негово място Даниел Митов.

Ако бургаският кмет се кандидатира като независим, това може да повлече крак и други знакови градоначалници да последват примера му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук