Кой е готов в света за пандемията, защо го критикуват Борисов. Ние сме странни хора. Първи предприехме някакви мерки. Премиерът направи всичко възможно. Това заяви в ефира на БНТ бившият културен министър Вежди Рашидов.

"Или сме късогледи, или сме просто проклети. Навсякъде икономиката е блокирана, бюджетите навсякъде не са такива, каквито бяха", добави той.

"Проблемът не е дали е готова държавата, а дали хората са готови да разберат, че има тежък проблем", заяви Рашидов.

"Гледах митингите. Хората са без маски. Те са инкубатор за зараза. Снощи имаше около 30 човека. Всички бяха без маски, трябва да ги глобят", отсече Рашидов.

"Всеки ден лекари са в рискова ситуация и се разболяват от тази коварна болест", заяви той. 

"Мутафчийски беше прав като каза, че ще измрем, защото не знаем какъв враг имаме срещу нас", смята Рашидов. 

"Лекарите намаляха. Ако не сме внимателни и дисциплинирани няма да има кой да ни лекува. Това е тежък проблем", смята той.

Рашидов бе помолен да коментира разкола между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов:

"Това, което се случва, е като в детска градина - двама големи мъже, генерали, се дърлят. Трябва да направят крачка пред народа, който е затворен по домовете, магазините не работят, пазарът на икономиката не работи", поде Рашидов и добави: 

"Премиерът и президентът са артисти. Животът и политиката са голяма сцена. Те обаче са големи мъже и трябва да намерят път един към друг. Готов съм да бъда посредник. Държавата има нужда от такова мъдро поведение, мъжко поведение. Не подценявам нито единият, нито другият", каза той. 

"Ние сме на кантар. Може да живеем, можем и да умрем", смята Рашидов.

Той не пожела да каже дали трябва да се затворят театрите. "Все пак щом затваряме читалища, библиотеки, фабрики и ресторанти, трябва всички да са под еднакъв знаменател. Имаме проблем", категоричен е той.

"Време е да се вслушаме в лекарите. Тези хора са на ръба на умората. Живея с лекари. Трябва да слушаме Балтов и Мутафчийски. Те ни дават мъдри съвети, за да оцелеем. Не ни мислят лошото. Страшно е", каза Рашидов и добави, че неговият шофьор е с коронавирус в момента. 

"Мислим си, че всичко ще ни подмине, но не е така. Бях така с рака, мислех, че ще ме подмине, но не ме подмина. Беше злокачествен, Така стана и с шофьора ми.. идва има ми вика "Ама, шефе, аз, такова, май го хванах"", гневно каза той.