59-годишният столичанин Владимир Колев, който помете и уби на място 33-годишния Евелин Дуков в Приморско, използва всички възможни вратички в правосъдието, за да се измъкне от решетките. В съдебната зала той заяви, че иска мярката му за неотклонение да остане “подписка”, защото работел и се грижел за майка си, която е с ТЕЛК. Това предаде "Флагман".

На въпрос на съдия Ангел Гагашев къде работи, Колев объркано отговори, че се занимава със строителство, но не помни фирмата, нямал и трудов договор.
Защитникът на почерненото семейство адв. Хаджиева отсече, че 59-годишният софиянец дори не е бил намерен на адреса си, за да получи призовка. Прокурор Румяна Славова пък отбеляза, че майка му е настанена в хоспис и той не е ангажиран да полага грижи за нея.

Държавното обвинение и адвокатът на почернените близки са на мнение, че Владимир трябва отново да бъде пратен в ареста, тъй като може да извърши ново престъпление, предвид криминалното му минало.

Обвиняемият продължава да твърди, че не в бил в колата, когато е станал инцидентът. Автомобилът се палел само с копче, каза Владимир, без да посочи кой в крайна сметка е шофирал и как двигателят на превозното средство е бил включен.

Защитникът му адв. Радостин Пенев обаче заяви, че фактът, че няма трудов договор и не помни името на фирмата, няма връзка с делото. Адв. Пенев подчерта, че Колев имал само 2 нарушения за 38 години стаж, а и в момента бил с отнета шофьорска книжка. 

Той каза още, че Колев в момента се занимава главно с работата си, има забрана да напуска страната. Адв. Пенев посочи, че настоява експертизите да бъдат направени наново, но от вещи лица, които не са от Бургаския регион, а от София.

Преди минути Бургаският окръжен съд измени мярката за неотклонение на Владимир Колев от подписка в домашен арест.