Премиерът Кирил Петков и част от министрите са гледали кино снощи. Това става ясно от снимки, разпространени в социалните мрежи.

На кадър се вижда пред постер за премиерата на филма "Петя на моята Петя" са се събрали премиерът, вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, вицепремиерът по ефективно управление  Калина Константинова, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, министърът на културата Атанас Атанасов, музикантът Иван Лечев, който бе част от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат и други.

От мероприятието отсъстваха министрите и вицепремиерите извън ПП, като не е ясно дали те не са пожелали или просто не са били поканени. 

Прави впечатление обаче, че всички са без маски, а са в търговски център. Не е ясно дали са ги свалили заради снимката, или цялата вечер не са ги носили.
 Лентата „Петя на моята Петя“ е български игрален филм от 2021, вдъхновен от живота и творчеството на поетесата Петя Дубарова. Режисьор е Александър Косев, по сценарий на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Оператор е Иван Вацов, а музиката е дело на композитора Георги Стрезов. Продуцент на филма е Николай Урумов (Бъф Пикчърс ЕООД). Премиера в кината: 21-ви януари 2022 г.

Тази сутрин пък самият премиер публикува постер на филма и написа:"Вълнуващ, вдъхновяващ, великолепен!"


Петя Стойкова Дубарова, на когото е посветена лентата, е една от най-известните български поетеси. Поезията на Петя е белязана от желанието ѝ за един по-добър, по-искрен, по-всеотдаен свят, за едно неограничено, дори безгранично раздаване на доброта, щастие и усмивки.
Единствената ѝ стихосбирка „Аз и морето“ е издадена след смъртта ѝ, през 1980 г., а няколко години по-късно от печат излиза и книгата „Най-синьото вълшебство“, в която е събрано цялото ѝ творчество, писма и личният ѝ дневник.

На 4 декември 1979 г. Петя се самоубива на 17 години в дома си в Бургас със сънотворни хапчета, оставяйки бележка със следния текст:
„Измамена
Младост
Прошка
Сън
Спомен
Зад стените на голямата къща
Тайна“
След изненадващата ѝ и загадъчна смърт плъзват различни слухове за причините за самоубийството. И до днес съществува версия, според която поетесата се е самоубила заради нескопосано комсомолско обвинение за саботаж.