Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане е, че трябва да бъдат включени и други неща и трябва да бъдат променени в българската Конституция. 

В началото на септември ще има обобщена позиция дали ще подкрепим тези промени, по какъв начин ще стане и най-важното - с какво ще допринесат тези промени за това българската държава да е по-силна и българският народ да живее по-добре. Това разкри депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Пред Bulgaria on air той коментира, че промени лесно се правят, но трябва да се обсъди по-подробно какви ще са те. Затова предлагат и референдум.

"По този начин българското общество ще се включи в този дебат и ще каже своето мнение за промените в Конституцията. Ще е най-правилно да се направи със свикването на изборите, защото тогава ще участват повече хора. В интерес на държавата е хората да си кажат мнението.

Не виждам логика в това първо да правиш референдум дали да има Велико народно събрание, а после и избори за такова. За всички такива проблеми, които касаят държавността и българския народ, трябва да има широк обществен дебат", обясни Ангелов.

ГЕРБ внесе проекта за нова Конституция в понеделник. Предложения текст може да видите ТУК

Другата седмица управляващата партия ще изпрати покани за консултации за новата Конституция на парламентарно представените партии.