Внезапно почина дългогодишният директор на столичната Зоологическа градина д-р Иван Иванов. Тъжната вест бе съобщена на фейсбук страницата на зоопарка. 

Д-р Иванов е издъхнал на 2 декември на 69-годишна възраст. 

Той ръководеше софийската зоологическа градина 19 години - от 1995 г. до 2014 г. По негова инициатива зоологическата градина става кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). Основани бяха дарителската програма на зоопарка и Екологичния научно-образователен център, припомнят от зоопарка.

"Той беше директор на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, но отдаде знания и усилия за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развитието на колекцията от животни на зоопарка. Той допринася и за създаването на архива на зоопарка", пишат още колегите на д-р Иванов.

Той беше член на управителния съвет на „Фондация за защита на животните“ и първият частно практикуващ ветеринарен лекар в София.

"Беше човек с всестранни интереси, запален по историята и колекционер, известен нумизмат и филателист. Поклон пред паметта му!", се казва още в съобщението.


 
 
 
 

 

На 2 декември 2020 г., на 69 г., внезапно ни напусна дългогодишният директор на ОП „Зоологическа градина-София“ - д-р...

Публикувахте от Зоологическа градина София / Sofia Zoo в Петък, 4 декември 2020 г.