Бившият шеф на КАТ и ГДБОП-Пловдив Аркади Николаев е починал внезапно, съобщава TrafficNews

На път за ваканция в Гърция му прилошава. Бил е откаран в болница, но лекарите не успели да му помогнат. Вероятно е получил сърдечен удар. 

Аркади Николаев е емблематична фигура в пловдивската полиция през 90-те. За 20 години в полицията Николаев е минал през различни ръководни постове, като навсякъде оставя следа. И досега старите катаджии наричат средата на 90-те "времето на Аркади". В продължение на няколко години е началник и на сектора за Борба с организираната престъпност. 

На 45 години Николаев приключва с полицейската кариера и започва частен бизнес. За разлика от повечето му колеги, които влизат в сферата на охраната или сигурността, бившият антимафиот решава, че трябва да работи за себе си.

Преподава 4 години в Европейския колеж по икономика и развитие "Мениджмънт на фирмената сигурност". След това започва собствен бизнес в сферата на търговията със санитарно хигиенно оборудване. 

Приятелите ще запомнят Аркади Николаев като човек със собствен сили неповторимо чувство за хумор, бохем, артист, спортист, градинар. Градската бохема загуби ценител на изкуството, меценат и заклет пътешественик.