Група майки сигнализираха в социалните мрежи за жена, която се представя за детегледачка или болногледач, влиза в дома им, печели доверието им и в последствие от апартаментите им започват да изчезват пари, бижута, дрехи и обувки. 

Това, което направило впечатление на Диляна, било, че нито веднъж жената не попитала за навиците на детето ѝ. Разказвала за свои житейски трудности, обясни потърпевшата. Разбрала, че вероятно е измамена, след като видяла пост на друга жена в интернет.

Името на жената, представяща се за болногледачка и детегледачка, е Анна Таскова. Била с голям опит. Нито едно от измамените семейства обаче няма договор, за да докаже, че чужд човек е бил в дома им и да подаде сигнал в полицията.

Весела Бадикова първа разказва историята си в социалните мрежи. Наема Анна през декември 2021 година чрез обява в интернет.

Жената близо година се грижи за детето на Весела - до април месец тази година. Майката разказва, че детето ѝ си събирало пари в касичка, като било натрупало около 400 лева спестявания. По думите на Весела дни преди рождения му ден тя сама отваря касичката и установява, че голяма част от парите липсват. 

Опитва се да поговори с детегледачката да върне парите, но без успех. Решава да публикува историята в мрежата. С нея се свързват и други жени, които твърдят, че са подведени от Анна Таскова, съобщава Нова ТВ.

Лили Христова наема въпросната дама през 2018 година, за да се грижи за болната ѝ майка. Анна поискала три месеца предплата, а след това изчезнала с парите. Сумата, която отказва да върне, е 3000 лева.

През май 2022 година друго семейство от София наема Анна да се грижи за двете им деца. Тогава мнимата детегледачка обяснява, че синът ѝ се е самоубил и поискала пари, за да покрие разходите за погребението му. Семейството твърди, че дава 300 лв., а уговорката е жената да изработи дадения ѝ аванс.

През март 2023 г. тя се обадила и казала, че няма да върне парите, защото те не им трябвали. В последствие се оказало, че други хора също са помогнали за погребението.

През февруари месец тази година жената отново е наета, макар и за два дни, от друго семейство.

Анна Таскова -отрече да е мамила свои клиенти. Призна, че е взела пари от едно от семействата, но заяви, че те са били дадени безвъзмездно.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук