Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб. От Сдружение "За достъпна и качествена храна" съобщават, че продуктът в разфасовка от 700 гр. е на голям български хлебопроизводител.

След получен сигнал на платформата на сдружението - www.zdkh.bg, производителят е завишил входящия контрол на влаганите в продуктите му суровини и материали, както и контролът на качеството на готовата продукция.

Вътрешна проверка на фирмата-производител за причините, довели до проблема по цялата верига на производство, е установила наличие на подобни частици във влаганата в хляба сол.

Незабавно е прекратено влагането на цялата партида проблемна сол, уведомен е доставчикът и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от търговските вериги.

Производителят увери, че във фирмата са интегрирани системи за безопасност на продукта, които изключват подобни инциденти. Производственият процес на хляба е напълно автоматизиран. Предприето е допълнителното обучение на персонала, ангажиран с качествения контрол във фирмата.

Сдружението за достъпна и качествена храна посочва, че от началото на годината платформата му има над 1 милион посетители.

Подадените в нея сигнали са предимно за занижено качество на млечни продукти, съмнително съдържание и несъответствия на етикетировка и продукта, неправилно съхранение от търговски обекти на 3-литрови кутии вино, както и за лошо качество на рафинирано слънчогледово масло.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук