Внимание! Не тровете децата си с Нутела!
Консумацията на течния шоколад води до депресия, аутизъм и тревожност!
Всяко дете се радва на филия, намазана с Нутела и лакомо си хапва.
Но да видим какво точно съдържа подобен шоколад. Първо, това е рафинирана захар - има я до 21 грама на 2 супени лъжици, а това е равно на един шоколад, но страшното е, че захарта не е истинска, а е от генетично модифицирано захарно цвекло. Така продуктът става по-евтин, а компаниите са на печалба.
И това е интересно: Месото прави тялото здраво - четете още на най-полезния сайт zdrave.to
Захарното цвекло е пълно с химикали и пестициди. Тази захар е невротоксична, унищожава мозъчните клетки.
Нутела е 55 % рафинирана захар. Това прави децата хиперактивни, води и до депресия, аутизъм и тревожност.
Втората съставка е палмовото масло. Ако се употребява в малки количества, е добре, но често с него се прекалява. Когато се произвежда чрез хидрогениране, води до затлъстяване при децата и до метаболитни нарушения.
Трети ГМО продукт е соята. В западните страни тя се произвежда чрез ГМО и се консумира в големи количества. Нутела съдържа соев лецитин, емулгатори и е опасна за здравето на детето ви. Потиска дейността на щитовидната жлеза, води и до рак на гърдата.
Соевия лецетин е вторичен продукт получен от соевото олио. Цялото количество соя в течния шоколад е с ГМО, а с нея се хранят и животните.
Обезмасленото мляко в Нутела също е пълно с вредни съставки. Млякото не е от крави, свободно пасящи по зелени ливади, а е от животни, хранени със вредни вещества катоантибиотици и други подобни. Така се влошава и качеството на продукта.
И запомнете - опасно е да се консумира течен шоколад в големи количества. Изводи всеки да си направи сам, но не разрешавайте на децата си да ядат неограничено количество Нутела, за да бъдат здрави.
Последвайте ни
0 Коментара: