През нощта срещу четвъртък почти над цялата страна беше предимно ясно и тихо. Слаби валежи от дъжд имаше до полунощ на отделни райони около река Дунав. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс") за четвъртък.

Денят ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. 

Максималните температури ще се повишат до между 30-33°С, по-високи в Дунавската равнина и  Южна  България – до 34-36°С. Не са изключени и стойности до 37°С.

Времето в планините

Времето ще е чудесно за разходки, но нека да се вземат под внимание очакваните следобедни валежи! Около обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на изолирани  места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максимална температура на височина 1200-1300 метра около 23-22°, на 2000 метра - около 17°.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а денят ще започне със слънчево време. Не се очакват облаци и гръмотевични бури. Максимални температури на въздуха - 27°-30°. Температурата на морската вода ще е 24°-25°.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък времето ще е предимно ясно и тихо. През деня ще е предимно слънчево и топло. Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните - до 31°С.

Времето на Балканите

Ще е предимно слънчево и топло. Причината за затоплянето е мощен пренос на по-топла въздушна маса. Следобед , главно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни валежи очакваме над крайните северозападни райони от полуострова. 

Внимание!

През предстоящата седмици в голяма част от Балканите се очакват високи температури. Дневните стойности на много места ще достигат до 35-37°C. Топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето и водоснабдяването в много райони.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната