В онлайн пространството се завъртя нов опит за фишинг измама, като в основата е голяма родна банка. 

Отново по познатата схема потребители получават в електронните си пощи мейл, в който се алармират клиентите на банката, че заради зачестили кибератаки се налага актуализация на мерките за сигурност.

В познатия стил измамното съобщение алармира, че има определен срок за действие, иначе ще последва блокиране.

Както и при други подобни злонамерени мейли, така и тук, съобщението е изпратено от частен мейл, който няма нищо общо с финансовата институция. Също така е и вграден "бутон", който вероятно води до "огледален сайт", от който да се откраднат данните ви.

Логoто на банката обаче е поместено, за да се имитира автентичност на съобщението.

Припомняме, както БЛИЦ писа наскоро в интернет пространството редовно се появяват подобни измамни съобщения, а служители на ГДБОП и банките редовно призовават за бдителност и че никога не се изисква от клиентите да дават лични данни в мейли.

Ето и самото измамно съобщение:

 

 

Уважаеми клиенти,

Ние в Банка ДСК ценим Вашата сигурност и защитата на личните Ви данни. С нарастващата заплаха от кибератаки, ние постоянно актуализираме нашите мерки за сигурност, за да гарантираме, че Вашите финансови активи са предпазени.

С радост Ви съобщаваме за последната актуализация в нашата политика за поверителност. От този момент нататък, всички клиенти са задължени да добавят допълнително средство за авторизация в техните акаунти. Това е необходимо за Вашата защита и ще допринесе за предотвратяването на злонамерен достъп.

Моля, бъдете информирани, че имате срок от 24 часа след получаването на този имейл, за да добавите допълнителното средство за авторизация към Вашия акаунт. В противен случай, достъпът до Вашия акаунт, ще бъде временно ограничен.

Натиснете тук, за да завършите актуализацията.

Благодарим за Вашето разбиране и съдействие!

С уважение,
Екипът на Банка ДСК